Kirsten Callesen: Autisme og traume- og belastningstilstande

Kirsten-Callesen
Kategori
Seniorhuset
Dato
2023-03-01 17:00 - 21:00
Sted
13, Skolebakken, Birkhoved, Nyborg, Nyborg Kommune, Region Syddanmark
5800, Danmark
E-mail
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Indhold:

Arrangementet har fokus på stigningen af personer med autismespektrumforstyrrelser og kompleks psykiatrisk komorbiditet, herunder belastningsreaktioner og traumetilstande.

Er der en særlig sårbarhed i forhold til at udvikle traumetilstande hos mennesker på autismespektret, som giver sig udslag i symptomer som angst, depression, selvskade, spiseforstyrrelser, søvnforstyrrelser, eller kravundgående adfærd eller tilknytningsforstyrrelser? Og er der en sammenhæng mellem problemer med at regulere egne følelser og sansesensitivitet i forhold til at være traumeramt, som giver en særlig sårbar autismeprofil? Hvad er konsekvenserne af belastning for både de berørte og også for pårørende og hvad kan vi gøre ved det?

Der lader til at være en stigning i fastlåsthed og vægring af skole og uddannelse hos flere velbegavede børn, unge og voksne på autismespektret, som trods god begavelse og forsøg på behandling af angst og depression stadig kæmper med strategier til at fungere i hverdagen. Er der en sammenhæng mellem tidlige traumer og senere fastlåsthed og højere grad af forpinthed hos mennesker med autisme?

Formålet med arrangementet er at udbrede viden om autisme og traume- og belastningsreaktioner samt at præsentere værktøjer til udredning, behandling og pædagogiske strategier.

Program:
Kl. 17.00-18.00 Introduktion til autisme og traume- og belastningstilstande
Kl. 18.00-18.30 Pause med mad (Sandwich + vand/sodavand
Kl. 18.30-19.30 Vejen ud af Fastlåsthed: Hvilke konkrete tiltag hjælper på fysisk og følelsesmæssig fastlåsthed – hvordan arbejder man med traumetilstande på en autismevenlig måde
Kl. 19.30-19.45 Kaffepause
Kl. 19.45-20.45 Den Nye Neuropædagogik: Introduktion til praktiske, fysiske og mentale tilgange i forhold til at arbejde med det sympatiske og parasympatiske nervesystem, vagusnerven og recovery for mennesker på autismespektret
Kl. 20.45-21.00 Afrunding

Om oplægsholderen
Kirsten Callesen er klinisk psykolog med speciale i Autisme og ADHD samt øvrige neuropsykiatriske tilstande. Kirsten er stifter af Psykologisk Ressource Center, som er en privat praksis med speciale i Autisme, ADHD og Traume- og belastningstilstande.

I 2014 skabte Kirsten en højt specialiseret dagbehandlingsskole i København, Søstjerneskolen, hvor hun har specialiseret sig i uddannelse og behandling af normalt begavede børn og unge med autisme, som har en kompleks komorbiditet, herunder PDA, Belastningsreaktioner, PTSD og Kompleks PTSD.

Kirsten har siden 2016 været den primære underviser for Dansk Psykiatrisk Selskabs autismekurser med henblik på udredning og behandling af voksne med autisme.

Kirsten er medforfatter til KAT-kassen, som siden 2002 har været et vigtigt og autismevenligt kognitivt samtaleværktøj for personer med neuroaffektive udfordringer.

Pris: 
Medlemmer 150,- incl forplejning 
Ikke medlem 200,- incl forplejning

tilmelding 3

Alle i husstanden kan tilmelde sig til medlemspris og institutioner der er medlem, kan tilmelde medarbejdere til medlemspris.  Er du ikke medlem endnu? Så kan du nå at melde dig ind her: https://www.autismeforening.dk/bliv-medlem/
Der er ved tilmelding, mulighed for at vælge glutenfri og vegetar forplejning.

 
 

Liste med datoer (Detaljeret begivenhedsvisning)

  • 2023-03-01 17:00 - 21:00