AFLYST pga sygdom Er det mors skyld? med Dorthe Stieper og netværkscafe

Kategori
Seniorhuset
Dato
2023-01-11 17:00 - 21:00
Sted
5, Toldbodgade, Promenadebyen, Odense, Odense Kommune, Region Syddanmark
5000, Danmark

Ny dato kommer snarest

Er det mors skyld?
Når mødre føler og tillægges skyld for deres børns psykiske mistrivsel

Onsdag den 11. januar 2023 kl. 17-21 inviterer Landsforeningen Autisme Kreds Fyn til netværkscafé og foredrag med forfatter og pårørendementor Dorthe Stieper, samt efterfølgende mulighed for drøftelse og netværksdannelse.

Kunne du tænke dig at være med til at starte en lokal netværksgruppe i din kommune? Bestyrelsen vil meget gerne hjælpe med at etablere netværksgrupper, stå for lokaleleje mv
Hvis du ved tilmelding ønsker netværksdannelse, vil vi efter foredraget forsøge at samle deltagere fra samme område og give information om hvilken hjælp vi fra Kreds Fyns side kan være behjælpelig med.
Man er også hjertelig velkommen til blot at blive til en kop uforpligtende kaffe og kage efter foredraget og netværke på den måde

Programmet for aftenen:

17.00-18.00 oplæg ved Dorthe

18.00-18.30 mad (sandwich)

18.30-19.30 oplæg/dialog med Dorthe

19.30-20.00 kaffe/kage

20.00-21.00 netværksdannelse i grupper eller samlet

”Det er din skyld!” Mødre har gennem tiderne oplevet, at pilen peger på dem, hvis deres barn er psykisk sårbar. Skylden påføres dem direkte eller indirekte af omverden, fagprofessionelle og i nogle tilfælde af mødrene selv.

Hvordan kan det være, at det er primært er mødrene, der føler og tillægges skyld? Det satte Dorthe Stieper sig for at undersøge, og det er blevet til bogen ”Er det mors skyld? Når mødre føler og tillægges skyld for deres børns psykiske mistrivsel”, som udkom i september 2022.

Dorthe Stieper har en baggrund som journalist og forfatter, men har siden 2017 arbejdet som pårørendementor for forældre til børn og unge med særlige behov og psykisk sårbarhed. I sit arbejde støder hun på problematikken igen og igen.

I sin nye bog interviewer hun 11 fageksperter med kompetent viden og markante holdninger i jagten på at finde ud af, hvad bl.a. psykologien, lægevidenskaben og køns- og kulturforskningen har at sige. De faglige eksperter er Lennart Pedersen, Susan Hart, Dion Sommer, Merete Nordentoft, Per Schultz Jørgensen; Bettina Post, Emilia van Hauen, Ulla Rung Weeke, Lars J. Sørensen, Nina Tejs Jørring og Preben Kok.

I foredraget fortæller Dorthe Stieper om:

Baggrunden for bogen
Er det mors skyld, når et barn udvikler psykisk sårbarhed?
Hvis ja: Er der virkelig så mange dårlige mødre nu om dage, siden vi ser en stigning i børn og unges psykiske mistrivsel?
Hvad gør skylden ved mødrene, relationen til barnet og samarbejdet om barnets trivsel?
Hvad gør vi med mor-skylden? Som mødre, pårørende og fagprofessionelle?

Pris:
Medlemmer 50,- incl forplejning
Ikke medlem 120,- incl forplejning

Alle i husstanden kan tilmelde sig til medlemspris og institutioner der er medlem, kan tilmelde medarbejdere til medlemspris. Er du ikke medlem endnu? Så kan du nå at melde dig ind her: https://www.autismeforening.dk/bliv-medlem/

Da der er bestilt forplejning er det ikke længere muligt at bestille specialkost

tilmelding 3

Du kan finde information om parkeringsforhold ved Seniorhuset her: https://seniorhusodense.dk/lokaleleje/det-mere-praktiske/#parkering

 
 

Alle datoer

  • 2023-01-11 17:00 - 21:00