Tid: Torsdag d. 24. august, klokken 17-20
Sted Odense Congress Center, Ørbækvej 350, 5220 Odense SØ
Bo Hejlskov Elvén er autoriseret psykolog, konsulent, underviser og efterspurgt foredragsholder både i Danmark og i Sverige, hvor han bor. Bo arbejder med praktisk pædagogik på videnskabelig grund, både med hvordan man forebygger, og hvordan man håndterer konfliktfuld adfærd og modstand mod personalet.
Bo er forfatter til en lang række bøger, særligt om low arousal-pædagogik i skoler og børneinstitutioner, i børnefamilien, i psykiatrien og på specialområdet. Se bøgerne her: https://dpf.dk/forfattere/bo-hejlskov-elven/
Der findes også en række videoer på YouTube, se mere her: https://www.youtube.com/results?search_query=bo+hejlskov
Om foredraget skriver Bo:
Personer med adfærdsproblemer har samme rettigheder som andre, selv om de ikke altid lykkes med at håndtere svære situationer lige så godt som andre. Derfor har vi brug for metoder som tager sit udgangs-punkt i den enkeltes rettigheder i hverdagen. Foredraget udgår fra håndtering af adfærdsproblemer, men giver derudover en pædagogisk ramme, som gør metodevalgene i hverdagen enklere. Bo introducerer en kvalitetssikringsmodel og et stort antal metoder til håndtering, evaluering og forandring.
Metoderne som introduceres, bygger på affektteori og neuropsykologi, og har vist sig have god effekt i forhold til at forebygge vold, konflikt og selvskadende adfærd.
PROGRAM:
kl. 17-18:20: Tænkning og teori
kl. 18.20-18.40: PAUSE
kl. 18:40-20: Metoder
TRE GRUNDLÆGGENDE PRINCIPPER I LOW AROUSAL:
Ansvarsprincippet: den, der tager ansvar, kan påvirke:
Hvis vi tror, at mennesker som udgangspunkt gør deres bedste, må vi som fagpersoner tage ansvar for at påvirke de mennesker, vi arbejder med. Ellers øger vi risikoen for konflikter, vold og magtanvendelser. I stedet for at se på en borger som udadreagerende, må vi i stedet tænke på, at det er en borger, der har svært ved at styre sin arousal. Det kan vi hjælpe med at ændre på gennem rammer, struktur og pædagogiske værktøjer.
Kontrolprincippet: den, der har kontrol over sig selv, kan samarbejde:
Hvis et menneske mister kontrol over sig selv og sine handlemønstre i en svær situation, opstår der uhensigtsmæssig adfærd. Så hvis en konfliktsituation er ved at opstå, må man som fagperson hjælpe borgeren til at genvinde kontrollen for eksempel gennem afledning.
Princippet om affektsmitte:
Mennesker bliver påvirket af følelser omkring dem. Det gør sig særligt gældende for de mennesker, vi arbejder med i socialpædagogikken. Derfor gælder det om at have en pædagogisk hverdag, hvor man er så rolig og afdæmpet som muligt.
Kilde: Bo Hejlskov Elvén
Pris:
Medlemmer: 100 kr.
IKKE medlem: 250 kr.
Det er vigtigt at du gemmer den kvittering du får på mail. Her kan du ændre og annullere din bestilling senere. Vælger du at betale med faktura, vil fakturaen være vedhæftet kvitteringsmailen. Hvis du ingen mail modtager, så tjek spam mappen.
Alle i husstanden kan tilmelde sig til medlemspris og institutioner, der er medlem, kan tilmelde medarbejdere til medlemspris. Er du ikke medlem endnu? Så kan du nå at melde dig ind her: https://www.autismeforening.dk/bliv-medlem/
I Kreds Fyn består bestyrelsen udelukkende af frivillige. Alle vores indtægter, som består af medlemskontingent, donationer igennem fonde, puljemidler og paragraf 18 midler, går ubeskåret til arrangementer og vores sommerhus på Langeland. Du kan læse mere om os her: https://www.autismefyn.dk/om-foreningen/om-foreningen1